דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


עוגות ללא גלוטן 

מאת    [ 27/09/2009 ]

מילים במאמר: 324   [ נצפה 7830 פעמים ]

עוגות ללא גלוטן



לקהל הרחב אין הרבה מודעות לחולי צליאק שאינם יכולים לאכול מעוגה רגילה כמו הקהל הרחב והם חייבים לאכול עוגות ללא גלוטן והם נאלצו להסתפק במגוון מועט של מאכלים בלי טעם ותפל , מאחר וגלוטן מהווה מרכיב יסודי בכל סוגי המאפים השונים והיה קשה מאוד לייצר מזון ללא גלוטן שיהיה דומה בטעם ובמרקם למזון הרגיל . לכן , מזון נטול גלוטן לא היה בנמצא .עבור חולי צליאק ביקור בבתי קפה ומסעדות הפך לבלתי מהנה. . לכן איכות החיים של חולי צליאק נפגעה קשות.

מחלת הצליאק, בעברית כרסת, ידועה גם בשמות, Celiac Disease, Celiac Sprue, Enteropathy Gluten-Sensitive. המחלה מאופיינת בתמונה קלינית של תת ספיגה, הנובעת מנזק דלקתי לרירית המעי הדק, כתוצאה מאכילה של גלוטן. הנזק בא לידי ביטוי באנשים להם רגישות יתר על רקע גנטי. אנשים אלה מגיבים בהחלמה מלאה לטיפול תזונתי - דיאטה נטולת גלוטן. היסטוריית המחלה תוארה כבר במאה הראשונה, אבל רק לאחר מלחמת העולם השנייה נצפה ותואר לראשונה הקשר לאכילת חיטה.

חובה לקרוא את תוויות המזון שעל גבי המוצר לפני הקנייה או האכילה.
מלים המעידות או עשויות להעיד על נוכחות גלוטן במזון: חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל, קוואקר, לתת, תמצית לתת, גלוטן, עמילן חיטה, עמילן, עמילן מאכל, עמילן מעובד, חלבון צמחי, הידרוליזט חלבון צמחי, חומרים מייצבים, רטבים, רוטב סויה, אמולסיפיירים, חומרים מתחלבים, תוספת דגנים , מיצוי דגנים, אבקות מרק, חומרי צבע, צבעי מאכל, חומץ, חומרי שימור.
במקרה של ספק - להתרחק !
לפני האפייה - לקמח את התבנית רק בקמחים המותרים.
קסנטן גאם או "משפר אפייה 10" מסייעים למניעת התפוררות של דברי מאפה ללא גלוטן.
פייברקס או "משפר אפייה 10" הינם סיבים המתאימים כתוסף לכל סוגי האפייה, ומומלצים במיוחד ללחמים, פיתות ולחמניות, יוצרים תפיחה יפה ומסייעים בשמירת הטריות. כמו כן תורמים להגדלת כמות הסיבים התזונתיים בתפריט.


עם הטכנולוגיה שקיימת כיום ישנם יותר מוצרים במסעדות , קודטורות ובתי קפה, רכיבים רבים המצויים בשימוש במסעדות הם בעייתיים, כמו אבקות מרק, רטבים, פירורי לחם ועוד. קיימת גם בעיית זיהום מכלי בישול או הגשה. אם הוחלט לאכול במסעדה, חשוב לברר בקפדנות את רכיבי המנה. מומלץ לא להזמין מנות עם רוטב
הכותבת איריס מזרחי, מבית מאפה דונדודש אופה אמנותית מקצועית ובעלת וותק רב בעוגות מאפה .
המתכונים של איריס מדונדוש שישדרג לכם את האירוע בכמה מדרגות ותהיה לכם יחודית , טעימה, מופלאה, רכות וטעימות שמשאירות טעם של עוד בפה

http://www.doondosh.net



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב